3 decembrie 2008

A început campania de vaccinare obligatorie şi gratuită

a fetiţelor de 9 ani cu vaccinul Gardasil, despre care se spune că previne cancerul de col uterin.

Părinţii care nu doresc ca fiicele lor să fie vacccinate, trebuie să facă o cerere în scris.

Sunt peste 130 de tipuri de virusuri HPV. Gardasil protejează faţă de HPV 6, 11, 16, 18. Tipurile 16 şi 18 sunt responsabile pentru 70% din cancerele de col uterin. Vaccinul are efect doar dacă femeia sau fata nu este infectată cu aceste tulpini în momentul vaccinării. Dar trebuie ştiut că virusul HPV nu se transmite doar prin contact sexual, astfel s-au găsit copiii de 3 şi 5 ani infectaţi cu acest virus, şi femei care nu aveau viaţă sexuală. Iar dacă o fetiţă este deja infectată cu HPV 16 sau 18, vaccinul nu mai are nici un rost, nu mai dă protecţie. Iar singura metodă de depistare a prezenţei infecţiei cu HPV este examenul secreţiei de la nivelul colului uterin, care nu e recomandat să se facă la fetiţe. Deci rămân multe înrebări legate de eficienţa acestui vaccin. (sursa)

Vaccinul conţine histidină care se transformă uşor în histamină şi poate provoca roşeaţă, edem, allergie, scăderea tensiunii arteriale şi leşin. Vaccinul mai conţine şi polysorbate 80, care poate povoca şoc anafilactic. (sursa)

Doar 2% dintre femei sunt infectate cu tipurile 16 şi 18 ale virusului HPV şi în cele mai multe cazuri, infecţia dispare în doi ani. (sursa) Sunt cunoscute 15 tipuri de virusuri HPV care sunt puse în legătură cu cancerul de col uterin. Gardasilul protejează faţă de 2 tipuri de virusuri HPV doar dacă femeia nu este infectată cu ele în momentul vaccinării.

Efectele negative ale vaccinului aici.

A, şi am citit, că unii au venit cu propunerea, ca şi băieţii să fie vaccinaţi, căci la ei infecţia cu HPV de multe ori este fără simptome şi pot transmite infecţia fetelor...

Nu vreau să spun că vaccinul nu are nici un rost la unele persoane... dar nu la copii.
Eu personal sunt împotrivă.
Cred că mai important este o informare corectă, educaţie sexuală şi educaţie sanitară - aici mă gândesc la faptul că un sistem imunitar menţinut formă ajută mai mult decât un vaccin, deci e mai important un regim sănătos cu multe crudităţi, folosirea suplimentelor nutritive (vitamine şi minerale), decât vaccinarea în masă a fetiţelor de 9 ani, mai ales că nu s-au făcut destule studii despre acest vaccin la fetiţe de 9 ani, doar în privinţa efectelor adverse. Însă fabricarea unui vaccin e rentabil doar dacă se fac vaccinări în masă. Mulţumesc, nu doresc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...